Yritys

Tackla Pro on kansainvälinen urheilutuotteiden valmistaja ja maahantuoja, joka markkinoi tuotteita TACKLA toimintakonseptilla. TACKLAN keskeisiä kilpailuvaltteja ovat alan huippua edustava tuotekehitys, laaja kansainvälinen kokemus ja innovatiivinen sähköinen tilausjärjestelmä.

Erityisesti seura-asujen vaativa graafinen suunnittelu, ympäri maailmaa sijaitsevat asiakkaat ja jatkuvasti päivittyvät tilaustiedot vaativat tehokasta palvelujärjestelmää. TACKLAN palvelumallissa kaikki kaupan osapuolet ovat yhteydessä saman järjestelmän kautta.

Historia

1961

TACKLAN historia alkaa vuodesta 1961. Alf ja Raili Nylund perustivat silloin Lappeenrantaan Saimaan Urheilupuku –nimisen yrityksen, joka myöhemmin siirtyi TACKLA markkinointinimen alle. Alkuaikojen tuotteita olivat huopajalkineet, voimistelutossut, lenkkeilyasut ja muut urheiluvaatteet.

Vuonna 1961, silloisessa Lauritsalan tehtaassa valmistettiin myös ensimmäiset jääkiekkohousut. Niistä alkoi TACKLAN menestystarina, joka on jatkunut nykypäivään saakka. TACKLA tunnetaan edelleen ”maailman parhaista jääkiekkohousuista”.

1982

Ensimmäinen yhteistyösopimus NHL-joukkueen kanssa tehtiin vuonna 1982, kun Boston Bruins ja TACKLA sopivat varusteiden toimittamisesta joukkueelle. 1980-luvun lopussa TACKLA toimi kaikkien jääkiekon SM-liigan joukkueiden varustetoimittajana. Yritys oli myös Ruotsin pääsarjan merkittävin peliasutoimittaja.

1988

Vuonna 1988 TACKLA solmi ensimmäisen sopimuksensa Kansainvälisen Jääkiekkoliiton (IIHF) kanssa. Yritys vastasi joukkueiden asutoimituksista MM-kisojen kaikilla sarjatasoilla. Samana vuonna tehtiin uusi aluevaltaus: TACKLASTA tuli Calgaryn olympiakaukaloiden virallinen toimittaja.

1995

Vuonna 1995 Suomi voitti ensimmäisen jääkiekon MM-kultamitalin TACKLAN varusteissa. Ikimuistoisen tapahtuman merkitystä on vaikea kuvailla.

2002

Vuonna 2002 TACKLA solmi yhteistyösopimuksen Kansainvälisen Jääkiekkoliiton kanssa. Sopimus, joka on voimassa edelleen, kattaa peliasusteiden toimittamisen yli 130 joukkueelle yli 40 maahan.

2013

TACKLAN päämyymälä sijaitsee Lappeenrannassa ja vuonna 2013 avattiin toinen brändimyymälä Helsinkiin. Myös Helsingin myymälässä on esillä TACKLAN urheiluvarustevalikoima sekä muita huippubrändejä.

2014

Vuonna 2014 TACKLA ja Suomen Jääkiekkoliitto tekivät yhteistyötä mm. 18-vuotiaiden poikien MM-kisatapahtumassa. TACKLA toimi Lappeenrannassa ja Imatralla järjestettyjen MM-kisojen pääyhteistyökumppanina. Kaikki turnaukseen osallistuvat joukkueet käyttivät TACKLAN valmistamia peliasuja.

Takaisin ylös