Varustehuolto

Luistimien puhdistaminen, terien huolto

27.7.2023, tarja.tissariLuistimien puhdistaminen ja terien huolto kauden lopussa pidentää luistimien käyttöikää ja toimintakuntoa. Noudata aina ensisijaisesti valmistajan ohjeita.

Näin voit puhdistaa luistimet:

1. Poista nauhat ja pohjalliset irrottamalla ne luistimista. Voit pestä nauhat miedolla pesuaineella. Harjaa pohjallisista irtolika pehmeällä harjalla ja pyyhi kostealla pesuliinalla (mikäli pohjalliset tämän kestää). Älä kuitenkaan kastele pohjallisia liikaa. Mikäli pohjalliset kestää vettä, ne voidaan pestä miedolla pesuaineella. Huuhtelun jälkeen kuivaa pyyhkeen välissä sekä nauhat että pohjalliset hyvin.

2. Pyyhi luistimien ulkopinta kuivalla liinalla tai paperipyyhkeellä. Tämä poistaa pintaan kertyneen pölyn tai roskat. Voit myös puhdistaa lian ja tahrat kostealla liinalla, mikäli luistin kestää tämän. Pyyhi myös luistimien sisäosista lika ja roskat.

3. Poista terästä mahdolliset vesijäämät pyyhkeellä tai liinalla. Jos terässä on ruostetahroja, poista tahrat ruosteenpoistoaineella. Levitä sitten mikroliinan avulla kone-/teräöljyä, WD-40®, tai vaseliinia ruostumisen estämiseksi.

4. Aseta luistimet, nauhat ja pohjalliset lämpimään ja kuivaan paikkaan, jossa ne voivat kuivua luonnollisesti. Älä käytä hiustenkuivaajaa kuivumisprosessin nopeuttamiseen.

5. Kun luistimet, nauhat ja pohjalliset ovat täysin kuivat, laita takaisin pohjalliset ja nauhat. Säilytä luistimet viileässä ja kuivassa paikassa. Varmista, että terät on peitetty ruosteen kertymisen estämiseksi.

6. Mikäli terät vaativat teroitusta, huolla terät asiantuntevalla ammattilaisella.

Puhdistamalla ja varastoimalla luistimet oikein pidennät luistimiesi toimintakuntoa ja käyttöikää. Pidä luistimien terät ruosteettomina ja puhtaina myös pelikauden aikana.